Senior Centre Wins Prestigious Architecture Award

 

The Architects of MLC School's Senior Centre, BVN, were awarded the prestigious William E Kemp Award for Educational Architecture at the NSW Architecture Awards on 3 July 2020 for their work on this incredible building.

The Senior School opened for students at the beginning of 2019 and its design moves beyond the traditional classroom into flexible learning spaces that encourage adaptability and teamwork.

The Senior Centre spans four floors with education spaces located around a central atrium. The building contains eight state-of-the art science laboratories, a central amphitheatre, dance studio, an outdoor learning terrace, four staff rooms, which can be openly viewed by all, an IT help desk and kitchen spaces on each floor.

The Award Jury said, 'With an eye on the future of collaborative work-place environments the Senior Centre enhances learner-centred design principles by providing daylight-illuminated spaces that enable students to take increasing responsibility for their own learning and be more self-directed in how they shape their learning experience. Open areas have successfully blurred the boundaries between spaces such that staff and students are often working side by side in their preparation time. The glass pods suspended throughout the building encourage senior students to make the most of the opportunity for private study, small group study or meetings with teachers. There is a harmonious and successfully realised balance between open collaborative spaces, performance, practical and more traditional spaces.’
 

Please see more information here.